top

Kong

Kong je italijanska blagovna znamka, specializirana za oblikovanje in proizvodnjo plezalne opreme in opreme za delo na višini. V ponudbi blagovne znamke so varovalne naprave, vponke, pasovi in ​​številni drugi izdelki.
View as Grid List

4 Izdelki

 1. -8%
  Ročna prižema Kong Duck - black/cyan
  Ročna prižema Kong Duck - black/cyan
  vključno z DDV 58,49 €
  Najnižja cena v zadnjih 30 dneh pred znižanjem cene 58,99 €
  Proizvajalčeva priporočena cena 63,99 € (-8%)

  Seznam želja

 2. -14%
  Ročna prižema Kong Duck - all black
  Ročna prižema Kong Duck - all black
  vključno z DDV 54,99 €
  Najnižja cena v zadnjih 30 dneh pred znižanjem cene 53,49 € (+3%)
  Proizvajalčeva priporočena cena 63,99 € (-14%)

  Seznam želja

 3. -14%
  Ročna prižema Kong Duck - turquoise/grey
  Ročna prižema Kong Duck - turquoise/grey
  vključno z DDV 54,49 €
  Najnižja cena v zadnjih 30 dneh pred znižanjem cene 53,49 € (+2%)
  Proizvajalčeva priporočena cena 63,99 € (-14%)

  Seznam želja

 4. Pripomoček za varovanje Kong Back-Up - orange

  Seznam želja

na stran
View as Grid List

4 Izdelki

Počisti

Kong - visokokakovostna oprema za plezanje in delo na višini

Ta italijanska blagovna znamka je eden najbolj znanih svetovnih proizvajalcev opreme za varovanje in plezanje. Obsežna ponudba zajema skoraj vse elemente osnovne opreme. Izdelki vključujejo zanesljive plezalne karabine, eksprese, naprave za varovanje, spusti, vpenjalne naprave, bloki, plezalni pasovi, čelade in številni drugi izdelki. Tako kot pri drugih velikih blagovnih znamkah je celotna ponudba razdeljena na dva dela. Prvi zajema opremo za plezanje in alpinizem, drugi pa za delo na višini in gorsko reševanje. Izdelke Kong uporablja že več generacij plezalnih navdušencev, zato so zelo zaupanja vredni in priljubljeni pri uporabnikih na vseh ravneh. Tako profesionalci, ki na vrvi preživijo več ur na dan, kot amaterji, ki šele začenjajo svojo plezalno avanturo, bodo našli pravo opremo. Ne glede na to, ali trenirate plezanje na plošči, se odpravljate na poletno plezanje, plezate na najvišje vrhove na svetu ali preprosto delate na višini, vam bo Kong priskrbel pravo opremo.

Zgodovina blagovne znamke Kong

Ta italijanska blagovna znamka izhaja iz majhne delavnice, ustanovljene leta 1830 ob vznožju Alp. Njegov lastnik Giuseppe Bonaiti še ni vedel, da bo postal osnova za sanje, da bi alpinistom zagotovil največjo možno varnost in možnost plezanja po navpičnih in celo previsnih stenah. Mnogo let pozneje so prve karabinke začele uresničevati te sanje in filozofija je postala priljubljena med ljubitelji gora. Blagovna znamka Kong se je pojavila šele leta 1977, vendar so njena osnovna načela in predpostavke še vedno enaki kot takrat, ko je celoten proizvodni proces nadzorovala le ena oseba. Omeniti velja, da danes celoten postopek izdelave izdelkov Kong poteka v eni sami tovarni v Italiji. Od zasnove inovativnih pripomočkov in karabinov do njihove proizvodnje, nadzora kakovosti in pakiranja. Tako lahko zagotovimo najvišjo kakovost vseh naprav in elementov, ki neposredno vplivajo na varnost pri plezanju ali izvajanju del na višini.

Prve karabinke za alpinizem so se v ponudbi znamke pojavile v 50. letih prejšnjega stoletja. Podjetje je skoraj 30 let ostalo edini domači proizvajalec jeklenih karabinov v obliki črke D in je ves čas izboljševalo izdelek. V šestdesetih letih 20. stoletja se v ponudbi pojavijo prve karabinke iz lahkih kovinskih zlitin, ki so še posebej zanimive za plezalce. Leta 1987 je blagovna znamka Kong patentirala revolucionarno ključavnico Key-Lock, karabine z brezzobno ključavnico. V različnih oblikah ga zdaj uporabljajo skoraj vsi proizvajalci plezalne opreme, saj odpravlja težavno zatikanje zoba na vrvi. Pet let pozneje se je pojavil inovativni priključek Frog, ki omogoča pripenjanje tam, kjer klasične karabinke odpovedo in so neuporabne. Hitro je postal eden od simbolov italijanske blagovne znamke, kar je ostal še danes. Danes široka ponudba italijanskega proizvajalca vključuje opremo za športno plezanje in industrijski alpinizem. Katalogi vključujejo karabine, varovalne naprave, bloke, pasove, čelade in številne druge izdelke.

Nakup opreme za varovanje italijanske blagovne znamke na spletu na 8a.si

Nudimo vam izbor pripomočkov za navezovanje in potrebno opremo za plezanje in delo na višini. Med njimi je med drugim inovativna karabinka/napka Kong Frog, s katero se lahko pripnete tam, kjer so klasične karabinke prevelike in okorne. Izdelki vključujejo tudi zanesljive naprave za privezovanje ali vpenjanje, ki zagotavljajo varnost pri gibanju na višini. Ponudba vključuje tudi karabine, vključno z jeklenimi mailoni, ki se uporabljajo v industrijskem alpinizmu in gorskem reševanju. Vsak varnostni izdelek je bil izdelan s pozornostjo do najmanjših podrobnosti in ustrezno preizkušen, tako glede trdnosti kot glede načinov uporabe. Ker so izdelki Kong izdelani v Italiji in ker je njihov proizvodni proces strogo nadzorovan, ste lahko prepričani, da jih odlikuje visoka zanesljivost, ki je potrebna pri opremi za privezovanje.