top

Peltonen

Peltonen je finska blagovna znamka, specializirana za proizvodnjo smuči za tek na smučeh. Ponujamo tekaške smuči Peltonen za začetnike v tem športu in širše.
View as Grid List

6 Izdelki

 1. -25%
  Smučarske palice za tek na smučeh Peltonen Altus 30% Carbon
  Smučarske palice za tek na smučeh Peltonen Altus 30% Carbon
  vključno z DDV 33,49 €
  Najnižja cena v zadnjih 30 dneh pred znižanjem cene 30,14 € (+12%)
  Proizvajalčeva priporočena cena 44,99 € (-25%)

  Seznam želja

 2. -50%
  Smučarske palice za tek na smučeh Peltonen Omega
  Smučarske palice za tek na smučeh Peltonen Omega
  vključno z DDV 17,99 €
  Najnižja cena v zadnjih 30 dneh pred znižanjem cene 14,84 € (+22%)
  Proizvajalčeva priporočena cena 35,99 € (-50%)

  Seznam želja

 3. -22%
  Smuči za tek na smučeh Peltonen Delta Step Jr - blue + vezave Rottefella Basic Junior
  Smuči za tek na smučeh Peltonen Delta Step Jr - blue + vezave Rottefella Basic...
  vključno z DDV 72,49 €
  Najnižja cena v zadnjih 30 dneh pred znižanjem cene 73,99 € (-2%)
  Proizvajalčeva priporočena cena 93,99 € (-22%)

  Seznam želja

 4. -18%
  Smuči za tek na smučeh Peltonen N-grip Moveo NIS + vezave Turing Auto Combi
  Smuči za tek na smučeh Peltonen N-grip Moveo NIS + vezave Turing Auto Combi
  vključno z DDV 176,99 €
  Najnižja cena v zadnjih 30 dneh pred znižanjem cene 180,99 € (-2%)
  Proizvajalčeva priporočena cena 217,99 € (-18%)

  Seznam želja

 5. -13%
  Impregnacijsko sredstvo Peltonen Grip Anti-Icing Conditioner for G-Grip & Nanogrip Skis
  Impregnacijsko sredstvo Peltonen Grip Anti-Icing Conditioner for G-Grip & Na...
  vključno z DDV 15,49 €
  Najnižja cena v zadnjih 30 dneh pred znižanjem cene 17,99 € (-13%)
  Proizvajalčeva priporočena cena 17,99 € (-13%)

  Seznam želja

 6. -11%
  Smuči za tek na smučeh Peltonen Delta Step - red + vezave Turing Auto Combi
  Smuči za tek na smučeh Peltonen Delta Step - red + vezave Turing Auto Combi
  vključno z DDV 90,49 €
  Najnižja cena v zadnjih 30 dneh pred znižanjem cene 79,99 € (+14%)
  Proizvajalčeva priporočena cena 101,99 € (-11%)

  Seznam želja

na stran
View as Grid List

6 Izdelki

Počisti

Peltonen - za ljubitelje teka na smučeh

Če bi morali imenovati blagovno znamko, ki je najbolj povezana s tekom na smučeh, bi se med naštetimi podjetji zagotovo znašel Peltonen Ta proizvajalec smuči za tek na smučeh je že od samega začetka specializiran za oblikovanje in proizvodnjo smuči za tek na smučeh. V svoji zgodovini je prešla skozi vse faze proizvodnje smuči, od lesenih do kompozitnih smuči in uporabe ogljikovih vlaken. Danes je blagovna znamka Peltonen eden največjih proizvajalcev smuči za tek na smučeh v Evropi, njeni izdelki pa so dobro znani v številnih državah po svetu. V ponudbi te blagovne znamke so tako smuči za začetnike kot tudi tekmovalni modeli, s katerimi najboljši dosegajo najvišje trofeje v teku na smučeh.

Zgodovina blagovne znamke

Znamko je v finskem mestu Hartola ustanovil nadarjeni smučar in obrtnik Toivo Peltonen Smuči, ki jih je izdeloval ročno, so hitro postale priljubljene in ta dejavnost je postala njegov glavni vir dohodka. Prvi modeli so bili v celoti izdelani ročno iz enega samega kosa lesa. Kmalu se je število izdelanih parov podvojilo. Leta 1955 se je pri izdelavi smuči za tek na smučeh zgodil majhen preobrat. Izdelovati so jih začeli iz tanjših plasti lesa, stisnjenih skupaj. Leta 1967 je znamka Peltonen začela izvažati svoje tekaške smuči na Švedsko. Le tri leta pozneje je bila potrebna večja tovarna za 30-40 delavcev. Kmalu so športniki na Peltonenovih smučeh začeli dosegati prve mednarodne uspehe. Dve olimpijski zlati medalji iz Sappora leta 1972 ali dejstvo, da je 26 % udeležencev največje smučarske tekme na svetu Wasaloppet dejansko uporabljalo Peltonenove smuči.

V kratkem je prišlo do nove revolucije med podjetji za proizvodnjo smuči. Uporaba laminirane konstrukcije s steklenimi vlakni in sintetično podlago je popolnoma spremenila smučanje. Poslednje Peltonenove lesene tekaške smuči so tovarno zapustile leta 1974. V naslednjih letih so športniki s smučmi finske blagovne znamke dosegli še več uspehov. V osemdesetih letih prejšnjega stoletja blagovna znamka razširi svoje tržišče na večino evropskih držav, Združene države Amerike in Kanado. Leta 1984 Peltonen kot prvi proizvajalec na svetu predstavi smuči v stilu skate Je tudi pionir na področju oblikovanja smuči, ki mu posveča veliko pozornosti. V začetku devetdesetih let je zanimanje za tek na smučeh po vsem svetu upadlo, vendar ne pri Peltonenu. Blagovna znamka še naprej povečuje prodajo. Kmalu odpre še eno tovarno, tokrat v Estoniji. Na začetku 21. stoletja proizvajalec pri tekmovalnih modelih predstavi inovativno podlago Hyptonite® ali karbonske sprednje in zadnje dele smuči. Danes je Peltonen eden največjih proizvajalcev smuči za tek na smučeh na svetu, ki vsako leto na trg pošlje več deset tisoč parov smuči za tek na smučeh.

Peltonenove tekaške smuči v trgovini 8a.si

V naši ponudbi se osredotočamo predvsem na modele, namenjene začetnikom in srednje zahtevnim smučarjem tekačem na smučeh. Peltonenove tekaške smuči za klasični slog so odlične za prve izlete in treninge. Visokokakovostna izdelava bo zagotovila, da se bomo lahko popolnoma osredotočili na tehniko teka in izboljšali svoje spretnosti. Osnovni modeli finskega proizvajalca so priljubljeni tudi pri ljudeh, ki tek na smučeh obravnavajo kot rekreativno dejavnost.