top

Pieps

Pieps je med smučarji in reševalci dobro poznana blagovna znamka, specializirana za oblikovanje in proizvodnjo lavinske opreme. Že tako kultni lavinski detektorji so se zdaj trajno zapisali v zgodovino smučanja.
View as Grid List

5 Izdelki

 1. -8%
  Lavinska sonda Pieps Alu 300 Sport
  Lavinska sonda Pieps Alu 300 Sport
  vključno z DDV 68,99 €
  Najnižja cena v zadnjih 30 dneh pred znižanjem cene 60,99 € (+14%)
  Proizvajalčeva priporočena cena 74,99 € (-8%)

  Seznam želja

 2. -6%
  Lavinska sonda Pieps Carbon 300 Pro
  Lavinska sonda Pieps Carbon 300 Pro
  vključno z DDV 97,99 €
  Najnižja cena v zadnjih 30 dneh pred znižanjem cene 81,49 € (+21%)
  Proizvajalčeva priporočena cena 104,99 € (-6%)

  Seznam želja

 3. -10%
  Lavinska lopata Pieps T 640 Telescopic Shovel
  Lavinska lopata Pieps T 640 Telescopic Shovel
  vključno z DDV 59,99 €
  Najnižja cena v zadnjih 30 dneh pred znižanjem cene 56,99 € (+6%)
  Proizvajalčeva priporočena cena 66,99 € (-10%)

  Seznam želja

 4. -9%
  Lavinska sonda Pieps Carbon 260 Pro
  Lavinska sonda Pieps Carbon 260 Pro
  vključno z DDV 86,99 €
  Najnižja cena v zadnjih 30 dneh pred znižanjem cene 75,99 € (+15%)
  Proizvajalčeva priporočena cena 95,99 € (-9%)

  Seznam želja

 5. -8%
  Lavinska lopata Pieps C 720 Shovel - red
  Lavinska lopata Pieps C 720 Shovel - red
  vključno z DDV 76,99 €
  Najnižja cena v zadnjih 30 dneh pred znižanjem cene 63,99 € (+21%)
  Proizvajalčeva priporočena cena 83,99 € (-8%)

  Seznam želja

na stran
View as Grid List

5 Izdelki

Počisti

Značilka Pieps - lavinska abeceda brez skrivnosti

Avstrijsko podjetje se že od leta 1972 ukvarja z nenehnim razvojem izdelkov na širokem področju lavinske varnosti. V veliki meri je pripomogel k uvedbi lavinskih detektorjev v splošno uporabo. Te naprave, ki združujejo radijski oddajnik in sprejemnik, so revolucionarno spremenile način iskanja ljudi, zasutih v plazovih. Čeprav podjetje ni multinacionalna korporacija in ima manj kot 50 zaposlenih, je postalo eden vodilnih proizvajalcev lavinske opreme na svetu. To je bilo mogoče zaradi tesnega sodelovanja z mnogimi ljudmi. Na eni strani se zbirajo mnenja in izkušnje uporabnikov - profesionalnih smučarjev, alpinistov in gorskih vodnikov. Na podlagi njihovih potreb in morebitnih zadržkov so pripravljeni vedno boljši modeli. Po drugi strani pa ima blagovna znamka Pieps obsežno tehnično ozadje, ki ji omogoča preizkušanje novih rešitev in premagovanje novih tehnoloških ovir. Trenutno ima podjetje sedež v Lebringu v Avstriji, blagovna znamka pa se ne upočasnjuje in nenehno izboljšuje svojo lavinsko opremo ABC.

Lavinska oprema blagovne znamke Pieps

Obsežna ponudba te blagovne znamke vključuje vso potrebno lavinsko opremo, s katero lahko hitro sestavite visokokakovosten komplet ABC za lavinske plazove. Trenutno je nepogrešljiv del opreme vsakega aktivnega človeka v zimski sezoni, ki se zadržuje na območjih, ogroženih zaradi plazov. Pravo opremo uporabljajo plezalci, turni smučarji, alpinisti in zimski pohodniki na zasneženih poteh. Trenutno je izbira modelov lavinskih detektorjev, lopat, sond in nahrbtnikov Pieps tako široka, da lahko vsakdo najde optimalen komplet zase. Poudariti je treba, da le popoln lavinski sistem ABC, ki ga sestavljajo lavinski detektor, sonda in snežna lopata, omogoča hitrejše reševanje osebe, ki jo je zasul plaz. Pomanjkanje katere koli od teh sestavin bistveno zmanjša možnosti za uspešno reševanje.

Piepsovi lavinski detektorji

Prvi element sistema ABC za lavinske plazove so nedvomno lavinski detektorji. Hkrati so to najbolj znani izdelki te blagovne znamke. Odlikuje jih visoka zanesljivost delovanja in so zelo odporni na neugodne razmere, zato so idealni za uporabo v gorah pozimi. Piepsovi lavinski detektorji imajo dve funkciji. Ko se aktivirajo, najprej oddajajo signal za lociranje. Če vas zasuje plaz, se signal še vedno prenaša in vas je tako lažje najti. Tisti, ki iščejo plaz, morajo le preklopiti detektorje v način sprejemanja, ki jih bo usmeril v pravo smer. Uporaba lavinskih detektorjev je bistveno skrajšala čas iskanja, ki je v primeru zasutja plazu zelo pomemben. Vse bolj natančni detektorji plazov Pieps omogočajo zelo natančno lociranje žrtve plazu. Pomembna je tudi intuitivna zasnova. Minimalno število gumbov in jasni podatki na zaslonu omogočajo učinkovito delovanje tudi v najbolj stresnih razmerah.

Lavinske sonde in lopate

Drugi element lavinskega kompleta ABC so lavinske sonde. So pomembno orodje za ugotavljanje natančne lokacije pokopane osebe. Piepsove sonde odlikujeta majhna teža in visoka zanesljivost. So priljubljena izbira tako začetnikov kot profesionalcev, ki pogosto uporabljajo lavinsko opremo. S to lopato lahko učinkovito dosežete osebo, ki jo je zasul plaz. S preizkušenimi aluminijastimi lopatami se boste lahko hitro prebili skozi trd sneg.

Široka paleta izdelkov Pieps

Avstrijski proizvajalec poleg osnovne opreme ponuja tudi dodatno opremo, ki znatno poveča možnost preživetja v plazu. Najpomembnejši med njimi je nedvomno lavinski nahrbtnik Pieps Jetforce, razvit v sodelovanju z blagovno znamko Black Diamond. To je inovativna rešitev, ki omogoča večkratno polnjenje zračne blazine. To je mogoče z zamenjavo kartuš s stisnjenim plinom s posebno turbino, ki zračno blazino zelo hitro napolni z zrakom. Celotno napravo poganja baterija, ki jo je mogoče preprosto napolniti. Poleg tega ponudba vključuje tudi tradicionalne smučarske nahrbtnike in minimalistične komplete za prvo pomoč. Avstrijska blagovna znamka je vodilni proizvajalec lavinske opreme. Zato ponujamo široko paleto izdelkov Pieps. V trgovini 8a.si se boste lahko opremili za vsako zimsko odpravo.

Pieps - priljubljene kategorije

Peps nahrbtniki Pieps lavinski nahrbtniki Lavinske sonde Pieps Lavinske lopate Pieps Detektorji lavinskega plazu Pieps