top

Rip Curl

Rip Curl je blagovna znamka, specializirana za oblačila za poletne aktivnosti in surfanje. Edinstven slog znamke popolnoma ustreza okusom ljubiteljev valov in drugih.
View as Grid List

39 Izdelki

 1. -20%
  Ženske hlače Rip Curl Classic Surf Pant - light aqua

  Seznam želja

 2. -31%
  Kratke hlače Rip Curl Mirage Postcards - black

  Seznam želja

 3. -32%
  Kratke hlače Rip Curl Mirage Combined - peach

  Seznam želja

 4. -32%
  Kratke hlače Rip Curl Search Icon Trackshort - navy

  Seznam želja

 5. -32%
  Kratke hlače Rip Curl Paradiso Volley - taupe

  Seznam želja

 6. -30%
  Bombažna majica Rip Curl Wetsuit Icon Tee - black

  Seznam želja

 7. -30%
  Športna majica Rip Curl Shockwaves S/S - black marle

  Seznam želja

 8. -30%
  Bombažna majica Rip Curl Inda Pocket Tee - black

  Seznam želja

 9. -36%
  Otroška majica Rip Curl Day Break SS Rash Vest - navy

  Seznam želja

 10. -26%
  Ženska srajca Rip Curl Afterglow Shirt - pink

  Seznam želja

 11. -26%
  Ženska srajca Rip Curl Afterglow Shirt - navy

  Seznam želja

 12. -24%
  Ženska jopica Rip Curl Daybreak Crew II - multico

  Seznam želja

na stran
View as Grid List

39 Izdelki

Počisti

Zgodovina blagovne znamke Rip Curl

Vse se je začelo marca 1969 na ulici Gilbert Street v Torquayu. Tam sta se po naključju srečala Doug "Claw" Warbrick in Biran "Sing Ding" Singer. Čeprav je eden od njiju ravno zaključeval poletno sezono, drugi pa je bil zaposlen kot učitelj, se je med pogovorom porodila ideja o skupnem podjetju. Skupaj sta se nameravala lotiti proizvodnje desk za deskanje? To je pomenilo še več ur, preživetih na valovih oceana, zato sta se oba z veseljem strinjala, da bosta uresničila svoje načrte. Blagovna znamka Rip Curl je bila kmalu ustanovljena in še istega leta so prve deske zapustile novoustanovljeno delavnico. Doug je bil odgovoren za razvoj oblike desk, Brian pa je pripravil popoln balast. Čez zimo so nastajale nove zamisli za deske in nadaljnje rešitve. Dougu in Brianu je ostalo tudi veliko časa za jadranje.

Svežega obraza izdelovalca desk sta kmalu ugotovila, da bosta potrebovala več prostora. Zato sta najela staro pekarno, kar je povečalo njuno proizvodno zmogljivost na 12 enot na teden. Podjetju Rip Curl se je pridružil še en deskar - Alan Green. Z njim so v ponudbo dodali tudi pene za surfanje. Sedemdeseta leta so bila polna pretresov. Kmalu zatem je Alan zapustil podjetje in ustanovil svojo blagovno znamko Quicksilver. Surfanje je bilo všeč številnim ljudem in seveda je privabljalo vedno več ljudi. Nekateri med njimi so se z veseljem zaposlili v vedno večjih proizvodnih halah podjetja Rip Curl. Tako se je oblikovala skupnost zvestih oboževalcev znamke, ki so cenili trud in pravo strast njenih ustanoviteljev. Leta 1980 je sledila še ena selitev, tokrat v pisarne, ki so še danes sedež blagovne znamke.

Rip Curl podpira surfersko skupnost na več ravneh. Leta 1973 je znamka gostila prvo tekmovanje v deskanju na plaži Bells Beach. Danes ves čas spodbuja surfanje na najvišji ravni. Predvsem je organizator in glavni sponzor serije tekmovanj v deskanju WSL World Championship Tour.

Rip Curl v trgovini 8a.si

Danes ima avstralska blagovna znamka široko ponudbo oblačil in dodatkov ne le za ljubitelje deskanja, temveč tudi številnih drugih poletnih športov. Lahke majice in kratke hlače Rip Curl odlično izražajo duh deskanja. So najboljša izbira za vse, ki nenehno iščejo nova doživetja. Kolekcija te blagovne znamke vključuje tudi nahrbtnike, potovalne torbe in številne druge uporabne dodatke. Če se ravno odpravljate v toplejše kraje, vam bo blagovna znamka Rip Curl zagotovo ponudila široko paleto izdelkov.