top

The North Face VECTIV

The North Face VECTIV™ je tekaški in pohodniški čevelj z inovativno zasnovo. Utrjevalni vložek, vmesni podplat v obliki rockerja in oprijemljiv podplat sestavljajo celoto, ki vam omogoča še hitrejše in učinkovitejše premagovanje gorskih poti!
View as Grid List

194 Izdelki

na stran
View as Grid List

194 Izdelki

Počisti

The North Face VECTIV™ je izjemen čevelj za gorski tek

Inovativna tehnologija VECTIV™ je popolnoma nov pristop k izdelavi gorske obutve. Rešitev je bila ustvarjena z mislijo na gorske tekače in jim omogoča še hitrejše premagovanje zahtevnih poti. Čevlji namreč omogočajo učinkovitejši prenos energije, kar daje občutek dodatnega pospeška med tekom. Poleg tega zagotavlja učinkovito blaženje pri vsakem koraku ter visoko stabilnost čevljev na gorskem terenu. Tehnologija The North Face VECTIV™, ki so jo preizkusili najboljši svetovni tekači, popolnoma spreminja trg obutve za prosti čas. Rešitve, ustvarjene v skladu s pričakovanji uporabnikov, omogočajo še učinkovitejše in varnejše premagovanje poti, kar se odraža v večjem uživanju v vseh gorskih dejavnostih. Ne glede na to, ali se odpravljate na pot na prijeten pohod ali poskušate podreti rekord proge na gorskem tekaškem tekmovanju, vam bo tehnologija The North Face VECTIV™ pomagala pri doseganju cilja in zadovoljstva.

Inspirirano s podjetjem The North Face

Ameriška blagovna znamka je že vrsto let sinonim za preizkušena oblačila in opremo, zasnovano za uporabo v gorskih razmerah. Ponudba vključuje specializirane modele za alpinizem na najvišje vrhove sveta, oblačila za smučanje ali tek na smučeh, pa tudi izdelke, ki so bolj namenjeni rekreativnim izletom v naravo, ali celo lifestyle modele za uporabo med vsakodnevnimi dejavnostmi. Obutev s tehnologijo VECTIV™ predstavlja povsem novo pridobitev v kategoriji trail čevljev. Strokovnjaki podjetja North Face so zbrali najbolj izkušene oblikovalce in športnike ter se odločili, da bodo začeli povsem od začetka. Cilj je bil predstaviti rešitve, s katerimi bi blagovna znamka TNF postala ena od vodilnih na področju gorske in outdoor obutve ter postavila nove trende.

Kaj je tehnologija VECTIV™?

Inovativni sistem VECTIV™ podjetja The North Face je sestavljen iz treh osnovnih elementov, ki optimalno delujejo skupaj. Poseben oblazinjen vložek, vmesni podplat in podplat zagotavljajo izjemno zmogljivost pri teku in hitrem gibanju po gorskih poteh.

3D VECTIV™ vložek

Prvi del celotnega sistema je poseben 3D vložek VECTIV™, ki se namesti tik pod stopalo in klasični vložek za čevlje. Po eni strani nekoliko utrdi konstrukcijo, po drugi pa poskrbi, da je ta ves čas v pravi obliki. Navzgor zaviti konci vložka preprečujejo nenadzorovano premikanje stopala v čevlju in tako znatno povečajo stabilnost vsakega koraka. To je še posebej pomembno pri hitrem premagovanju gorskih poti. Čeprav so bile podobne rešitve že prej uporabljene pri tekaških čevljih, so čevlji The North Face VECTIV™ prvi modeli, pri katerih je poseben vložek videti tako blizu stopala, namesto da bi bil skrit globoko v srednjem podplatu. To je zahtevalo popolno spremembo razmišljanja o tekaških čevljih. Ta rešitev se je izkazala za revolucionarno zamisel, ki se je med testi, ki so jih opravili profesionalni tekači, odlično obnesla. Trajalo je skoraj dve leti, da smo prišli do popolne oblike.

VECTIV™ "Rocker Midsole" vmesni podplat

Druga komponenta sistema je vmesni podplat VECTIV™ "Rocker Midsole" iz pene EVA. Z uporabo dveh gostot je mogoče zagotoviti visoko raven blaženja in stabilizacije hkrati. Posebej ukrivljena oblika celotne zasnove pomaga stopalu pri bolj naravnem kotaljenju, kar ima za posledico manjšo izgubo energije in učinkovitejše blaženje udarcev. Tehnologija VECTIV™ podjetja The North Face v povprečju za 10 % ublaži udarce ob tla, pri čemer ne pride do izgube energije, kar so dokazale neodvisne študije. Optimizirana oblika prav tako podpira gladkost teka in vam pomaga narediti daljše korake. Pri tem velja omeniti, da "Rocker Midsole" v kombinaciji s 3D-vložkom VECTIV™ zelo dolgo ohranja svojo prvotno obliko, kar zagotavlja optimalne lastnosti tudi pri zelo intenzivni uporabi čevlja.

Podplatek SurfaceCTRL

Poslednja komponenta tehnologije The North Face VECTIV™ je podplat. Izdelan je bil iz posebne gumijaste zmesi, ki zagotavlja zelo dober oprijem. Večina modelov je opremljena z vsestranskim tekaškim podplatom, ki se dobro obnese na različnih površinah. Skulptura podplata je bila oblikovana glede na anatomsko gibanje stopala, zato zagotavlja ustrezno podporo tako pri hitrem pospeševanju kot pri upočasnjevanju teka na zahtevnih odsekih. Podplat SurfaceCTRL odlikuje tudi zelo visoka vzdržljivost, zato je odličen za zahtevne gorske poti.

Prilagodljivost tehnologije VECTIV™ potrebam uporabnikov

Rešitev, ki jo je razvila blagovna znamka The North Face, pravzaprav ni ena posebna struktura, temveč celotna filozofija oblikovanja obutve, ki omogoča prilagoditev posameznih sestavnih delov potrebam vsakega uporabnika. Navdih za takšno rešitev so dali posebni modeli obutve, ustvarjeni za športnike, ki so upoštevali njihove individualne preference. Zaradi možnosti spreminjanja lastnosti posameznih sestavnih delov celotnega sistema, in sicer vložka 3D VECTIV™, podplata VECTIV™ "Rocker Midsole" in podplata SurfaceCTRL, je mogoče oblikovati obutev z neštetimi kombinacijami posameznih lastnosti. V prvi fazi je bila ta kompleksna tehnologija uporabljena za oblikovanje raznolike serije obutve za gorski tek in lahke pohodniške obutve za hitre poti. Zaradi možnosti uporabe različnih materialov je mogoče dobiti čevlje s povečanim blaženjem, stabilnostjo ali takšne, ki omogočajo še hitrejše gibanje.

Trail čevlji s tehnologijo VECTIV™

Pri ustvarjanju te najsodobnejše tehnologije so imeli prednost čevlji za gorski tek. Omogočili so tudi obsežno testiranje različnih kombinacij materialov v zahtevnih pogojih. Zahvaljujoč številnim prispevkom vodilnih tekačev je bilo ustvarjenih več različic tehnologije The North Face VECTIV™, ki se med drugim razlikujejo po materialu, uporabljenem v vložku 3D VECTIV™.

Obutev serije Flight VECTIV™ je bila ustvarjena z mislijo na profesionalce. Vložki 3D VECTIV™, ki se uporabljajo v njih, so izdelani iz ogljikovih vlaken ali preprosto: iz karbona. Gre za enega najlažjih materialov, ki zagotavlja minimalno izgubo energije. Zaradi njega je čevelj neverjetno lahek, odlično ohranja zasnovano obliko in v kombinaciji z zaobljenim vmesnim podplatom omogoča še hitrejše premagovanje poti. To je odlična izbira za športnike in tiste, ki želijo podreti še več rekordov.

V obutvi VECTIV™ Infinite so vložki 3D VECTIV™ izdelani iz pebaxa. To je plastični material, za katerega je značilna nekoliko večja prožnost kot za ogljikova vlakna. Tekaška obutev, opremljena s takšnimi vložki, zagotavlja velik povratek energije pri vsakem koraku.

Najudobnejša obutev VECTIV™ Enduris ima 3D VECTIV™ vložke iz TPU. Ti modeli so odlični za najdaljše razdalje, pa tudi za zahtevne treninge. To je najbolj udobna tekaška obutev za tek na prostem, ki uporablja inovativno tehnologijo podjetja The North Face.

Struktura The North Face VECTIV™ v pohodniški obutvi

Čeprav je bila tehnologija razvita predvsem za tekaške čevlje, se dobro obnese tudi v lahkih pohodniških čevljih in čevljih za na prostem. Zato so vse njene prednosti, kot so bolj dinamičen korak, visoka stabilnost in učinkovito blaženje, na voljo tudi tistim, ki z lahkim nahrbtnikom premagujejo poti in steze. Zunanja obutev VECTIV™ se odlično prilega filozofiji "hitrega pohodništva". Hitro potovanje po pohodniških poteh, ki ne vključuje nujno teka, je izjemno priljubljeno med aktivnimi ljudmi, ki iščejo alternativo klasičnemu pohodništvu s težko prtljago. V ponudbi so tako zelo lahki čevlji z nizkim izrezom kot srednji modeli z višino zgornjega dela ¾. Prvi so odlična izbira za poletne poti, ko je prednostna naloga največje prezračevanje. Zasnova čevljev omogoča tudi udobno uporabo med vsakodnevnimi opravili. Višji škornji s tehnologijo The North Face VECTIV™ pa nudijo dodatno podporo gležnju pri gibanju z nekoliko večjim nahrbtnikom.