top

Knjige in albumi

Knjige in albumi, ki so na voljo v naši trgovini, bodo všeč ljubiteljem dobre literature in gorskih izzivov. Ponujamo tako svetovno znane klasične gorniške knjige kot tudi najnovejše naslove.
Iskanih izdelkov ne moremo najti.
Počisti

Najboljše knjige o gorah so zanimivo branje za vsakogar

Knjige z gorsko tematiko predstavljajo pomemben del ponudbe naše spletne knjigarne. Med njimi so daleč najbolj priljubljeni naslovi, ki opisujejo najbolj znane visokogorske odprave. Naslovi, katerih glavni junaki so Jerzy Kukuczka, Denis Urubko, Reinhold Messner, Simone Moro in Krzysztof Wielicki, vam omogočajo, da se vsaj v majhnem delu seznanite z realnostjo visokih gora in občutki, ki spremljajo vzpon na najvišje vrhove sveta. Fascinantne zgodbe o človekovem boju z naravo so zanimivo branje, ki vam niti za trenutek ne pusti, da bi od knjige odtrgali oči. Med razpoložljivimi naslovi so tudi biografije najbolj znanih plezalcev, ki so se zapisali v zgodovino svetovnega himalajskega in alpskega plezanja. Za vse, ki hrepenite po bolj izčrpnih informacijah, so na voljo tudi enciklopedije o gorah, ki celovito obravnavajo osvajanje gora s strani človeka v več desetletjih.

Gorski vodniki, vodniki za plezanje in turno smučanje

Vsem, ki načrtujejo prihodnje gorske odprave, bodo gorski vodniki v veliko pomoč. V knjigah, ki jih ponujamo, ne najdete le tehničnih podrobnosti o določenih poteh do vrha, temveč tudi bistvene informacije o krajih, ki jih boste morda želeli obiskati. Gorski vodniki so še vedno najzanesljivejši vir informacij o oddaljenih delih sveta, ki vam omogočajo, da se na svoje potovanje še bolje pripravite. Posebna kategorija so plezalni vodniki, ki predstavljajo posebna plezališča. Običajno so bogato ilustrirani, vsebujejo topografije posameznih skalnih formacij in podroben opis plezalnih poti. Plezalni vodniki pomagajo vsakemu plezalcu, ne glede na njegove sposobnosti, da najde prave poti zase. Gre za nepogrešljiv pripomoček, ki vam bo skupaj z vašo plezalno opremo omogočil uresničevanje te edinstvene strasti. V zimskem času so zelo priljubljeni vodniki za turno smuko. V njih so zbrane odlične ideje za smučarske izlete. Najpogosteje opisujejo določene gorske verige, kar vam omogoča, da si na svojih turnih smučeh

zlahka ustvarite predstavo o topografiji in možnih poteh, tako v vzponu kot v spustu.

Najboljše gorniške knjige in albumi

Spletna trgovina 8a.si ponuja knjige o gorah, plezanju, turnem smučanju in gorskih vodnikih, gorske enciklopedije, vodnike. Ponujamo tudi odlične planinske albume z očarljivimi fotografijami gorskih pokrajin. To je odlično darilo za vsakega gorskega navdušenca. Ne glede na to, kaj iščete med gorniško literaturo, vam bo naša spletna knjigarna zagotovo ponudila prave naslove.